Lys

 

Målinger af lysintensitet

Med ny kamerateknologi måler vi lysfordeling (Lysstyrke målt i Candela) og farvefordeling i DOLLs 4 meter store goniofotometer, uden at lyskilden bevæges under målingen. Det gør at vi kan tilbyde en præcis og hurtig måling af lysfordeling. Data til f.eks. DIALux® eller RELUX® leveres i IES eller EULUMDAT format.

For at vi kan servicere dig så hurtigt og effektivt så muligt kan du på forhånd sikre dig at dit armatur eller lyskilde, er klar til at blive målt. Hvis dit armatur eller lyskilde ikke kan opfylde en eller flere af nedenstående krav råder vil til at du tager kontakt til os personligt så vi kan give råd og vejledning omkring tilpasning af målingen til dine behov.

Kontakt

Dennis D. Corell

Dennis D. Corell

Forskningsingeniør

ddco@fotonik.dtu.dk
Tlf: 46774557

Måleformular

Som forberedelse til en måling af et armatur eller lampe eller anden lyskilde, vil det være nyttigt hvis du udfylder vores formular. Udfyld formularen med så mange oplysninger om armaturet eller lyskilden som du kender.

Måleformular

Når formularen er udfyldt, eller hvis du har nogle spørgsmål, send til Dennis D. Corell.

Elektrisk forsyning

For at kunne lave præcise lysmålinger og måling af energieffektivitet er det vigtigt at strømforsyningen under målingen er stabil, præcis og monitoreret.  Vi kan tilbyde følgende standard muligheder for strømforsyning.

  • 230 V AC (stabiliseret udgave af alm. strømudtag)
  • 12 V DC (stabiliseret udgave af jævnsstømsforsyning)
  • 400 V AC (monitoreret højspændingsforsyning)

Andre konfigurationer kan også arrangeres, så som 60 Hz AC frekevens, og 120 Volt eller 24 Volt DC, tag personlig kontakt for at aftale nærmere.

Det er også vigtigt at løse ledninger er markeret f.eks. fase, neutral, jord, +12V, -12V osv.

 

Armaturets mål

For at kunne foretage en korrekt måling er det vigtigt have størrelsen og vægten på af armaturet eller lyskilden.

Begrænsninger i størrelse:

  • Maksimal størrelse (fra ): 2 meter
  • Maksimal vægt: 50 kg

Ophæng

For mange lyskilder er det vigtigt at de måles i samme position som de skal bruges. Derudover er det vigtigt for at kunne måle et armatur eller lyskilde så nøjagtigt som muligt er det derfor vigtigt at det kan monteres på en stabil måde i måleopstillingen uden at forstyrre lysudsendelsen.

  • En lyskilde der lyser ned ad vil vi typisk hænge lyskilden op i wires. Det er således praktisk hvis armaturet har hager eller hvor wires kan fastgøres.
  • En lyskilde der lyser til siden vil typisk enten hænges op i wires eller stilles på en platform. Det er således praktisk hvis armaturet har hager eller hvor wires kan fastgøres, eller kan stå selv.
  • For en lyskilde der lyser op ad vil vi typisk placere lyskilden på en platform. Det er således praktisk hvis armaturet mere eller mindre kan stå selv.
  • For lysrør foreslår vi at de måles i det armatur de skal placeres i under brug.

Forsendelse

Levering med fragtmand:

Lysarmaturerne fragtes til adressen:

ATT: Dennis Corell
DTU Risø Campus, Postcenter 4.
Frederiksborgvej 399, Bygning 130
4000 Roskilde, Denmark

 

Personlig henvendelse:

Oftest er det hurtigst at komme og aflevere lysarmaturer til test personligt, samtidigt vil det være muligt at få en rundvisning i vores faciliteter, hvis dette ønskes.

Dennis D. Corell

Dennis D. Corell

Forskningsingeniør

ddco@fotonik.dtu.dk
Tlf: 46774557