Ydelser

I vores laboratorier udfører vi en lang række tests.

Solceller

I vores state-of-the-art solcellelaboratorier tilbyder vi en lang række ydelser inden for udvikling af og måling på solpaneler. I vores forskning og udviklingsproduktionslinje, kan skræddersyede solpanelløsninger realiseres baseret på kostumerede materialer, solcelletyper, geometrier, elektriske parametre, ofte med henblik på bygningsintegration eller implementering i solcelledrevne produkter. Endvidere tilbydes karakterisering af solceller og solpaneler via forskellige teknikker som elektriske test, billedteknikker som electroluminescence og photoluminescence, udendørs montering i racks med dataopsamling under belastning side om side med en af nordens mest præcise solmålestationer, der måler spektralopløst direkte og diffust sollyst samt en lang række andre vejrparametre. DOLL råder også over et levende laboratorium med til stand-alone solcelledrevne produkter, hvor disse kan monteres i 17 punkter i jorden med datalogning, hvor energistrømmende kan monitoreres med høj opløsning under drift side om side med føromtalte solmålestation.

Lys

I vores lystekniske laboratorium tilbydes en lang række målinger på såvel lyskilder som armaturer. Laboratoriet kan teste og karakterisere lyskilder, armaturer, lamper og belysningskomponenter. Laboratoriet råder blandt andet over et goniofotometer, integrerende kugler, spektroradiometre og et luminanskamera. Disse kan måle alt fra spektralfordeling til gennemsnitlig belysning på lyskilder og lamper. Laboratoriets målinger udføres i overensstemmelse med nationale og internationale standarder for fotometri og belysning.

Virtual Reality

I det virtuelle laboratorium haves mulighed for at benytte VR teknologi til visuel komfort og performance forudsigelse, lave lyssimuleringer, forudsige og simulere optiske egenskaber af materialer samt lave forskellige avancerede billedbehandlingsteknikker.

Vejbelysning

Laboratoriet råder over et mobilt lyslaboratorium i form af en bil med en universal tagbøjle med en række sensorer, som via montering på en bil muliggør at køre igennem strækninger eller hele byer, og lave kvalitetsmålinger af gadebelysningen på vejniveau. På den måde kan vi klargøre, hvorvidt der bliver udsendt for lidt eller for meget lys og om vejreglerne er overholdt. Der måles både E- og L-vejklasser og indsamles data som: illuminans, luminans, regelmæssighed, lumen og 3D lampepositioner.

Linda Christel

Linda Christel

Administrativ Koordinator, DOLL

linchr@fotonik.dtu.dk
Tlf: 93511500